About Staff

This author has not yet filled in any details.
So far Staff has created 163 blog entries.

Një tjetër projekt i suksesshëm! Arritëm në përfundimin e fazës të 3-të, të Projektit “Gratë për Fëmijë dhe të Rinj”

Siç është raportuar në blogjet tona të mëparshme të 25 marsit dhe 10 prillit, përpjekjet tona me qëllim inkurajimin e grave dhe të rinjve të prekur nga tërmeti shkatërrues i vitit 2019 si dhe nga pasojat e krijuara nga pandemia e koronavirusit në 2020, vazhduan gjatë gjithë fazës së tretë të projektit, të cilin sapo [...]

By | 2021-05-10T15:09:33+01:00 10 Maj, 2021|Blogu|0 Comments

“Një jetë në fluturim”

Ishte një kënaqësi e madhe që dje të merrnim nga Znj. Laura Siliqi Konda si dhuratë librin Drago Siliqi “Një jetë në fluturim" që ajo sapo botoi në kujtim të babait të saj, poetit dhe kritikut të njohur shqiptar, i cili humbi jetën në moshë të re.Znj. Konda vizitoi zyrat tona në Tiranë për të [...]

By | 2021-05-07T10:14:37+01:00 7 Maj, 2021|Blogu|0 Comments

Mendo Jashtë Kutisë

Ne jemi të lumtur të ndajmë me ju përfundimin e suksesshëm të programit informues për bizneset "Mendo Jashtë Kutisë", i cili u zhvillua gjatë muajve të fundit dhe ishte përgatitur në mënyrë të tillë që të përfitonte veçanërisht bërthama jonë e re e vullnetarëve në Shqipëri. Trajnerja, Znj. Nora L. Hughes (PhD), ofroi dhe drejtoi [...]

By | 2021-04-28T11:06:43+01:00 28 Prill, 2021|Blogu|0 Comments

Sipërmarrja e radhës e përfunduar me sukses: Projekti ‘Gratë për fëmijët’

Efekti shkatërrues dhe trauma e shkaktuar nga tërmeti i Nëntor-it 2019, ende mbetet në kujtesën tonë. Akoma më e vështirë për tu kapërcyer ka qenë për familjet në zonat më të prekura si Këneta e Durrësit, Bubq dhe Ishëm, që ndodhen në zonën e Prefekturës Durrës (Bashkia e Durrësit & Krujës). Ne e nisëm këtë [...]

By | 2021-04-20T09:33:43+01:00 20 Prill, 2021|Blogu|0 Comments

Të rejat e fundit: Projekti “Gratë për Fëmijë dhe të Rinj”

Nën rrethanat sfiduese që po jetojmë, shumë familje kanë vështirësi të sigurojnë një jetesë dinjitoze për fëmijët e tyre. Shumë zona afër Durrësit dhe disa rrethina të Tiranës u prekën më shumë nga tërmeti i nëntorit 2019. Për disa fëmijë që jetojnë në këto zona, gjërat e thjeshta si të vazhdosh studimet ose të shkosh [...]

By | 2021-03-25T13:44:07+01:00 25 Mars, 2021|Blogu|0 Comments

Njohja e mjeteve të zakonshme dixhitale – Trajnim informues për grupin e vullnetarëve

Situata shqetësuese e krijuar nga Covid-19 ka bllokuar ose ndaluar plotësisht shumicën e grubullimeve në grup, ose takimeve fizike. Fatmirësisht disa ide inovative teknologjike, na kanë ardhur në ndihmë për të na shpëtuar nga ky izolim shqetësues.Të shtunën e kaluar i kemi dhënë mundësinë grupit tonë të vullnetarëve të merrnin pjesë në një sesion interaktiv [...]

By | 2021-03-09T13:33:47+01:00 9 Mars, 2021|Blogu, Vullnetar|0 Comments

GËZUAR DITËN E MËSUESIT DHE GËZUAR DITËN NDËRKOMBËTARE TË GRAVE!

Këto ditë sjellin dy festa të rëndësishme në Shqipëri dhe në të gjithë botën.Më 7 mars, ne festojmë punën e palodhur dhe fisnike të mësuesve dhe edukatorëve në të gjithë Shqipërinë. Ndër kohëra, ata kanë sjellë dritë në kombin tonë dhe kanë kontribuar për një të ardhme më të mirë për të gjithë ne.Më 8 [...]

By | 2021-03-08T19:42:22+01:00 8 Mars, 2021|Blogu|0 Comments

“The Peace Path” tashmë është përmbushur…

​Dhjetë nxënës të shkollës së mesme "Bardhyl Pojani" mbollën pemën e fundit në Shqipëri që përbën pjesën e fundit të aktiviteteve fizike në kuadër të projektit "The Peace Path". Pema u mboll në Korçë në oborrin e shkollës së mesme "Bardhyl Pojani" muajin e kaluar. Ky aktivitet përmbyll projektin "The Peace Path", një iniciativë rajonale [...]

By | 2021-03-03T16:20:44+01:00 3 Mars, 2021|Blogu|0 Comments

Një donacion i papritur, i pazakontë in kind; Por një ogur i mirë për këtë vit të ri!

​Këtë javë ne u befasuam nga një donator, i cili ndërsa dëshironte të mbetej anonim, i ka dhuruar Fondacionit tonë 3200 pako me çokollata me drithëra.Stafi dhe vullnetarët tanë iu futën punës menjëherë dhe në më pak se 24 orë ata shpërndanë këto ëmbëlsira në Qendrën Sociale të Bashkisë së Tiranës "Gonxhe Bojaxhiu" ku gjithashtu [...]

By | 2021-01-15T12:09:40+01:00 15 Janar, 2021|Blogu|0 Comments

Urimet e Festave të Fundvitit dhe Gëzuar Vitin e Ri!

Ndërsa i afrohemi fundit të këtij viti sfidues, ne thjesht duam të ndajmë me ju një vështim të përgjithshëm të arritjeve tona të mrekullueshme për të cilat jemi shumë krenarë.Fondacionet Ivanaj të Nju Jorkut dhe Tiranës kanë punuar pa u lodhur dhe kanë arritur shumë, në fusha të ndryshme dhe me veprimtari të shumta. Përmes [...]

By | 2020-12-21T19:14:44+01:00 21 Dhjetor, 2020|Blogu|0 Comments
X