Takimet mujore me vullnetarët dhe shumë më tepër…!

Vjeshta na riktheu një rutinë të re sezonale. Takimet tona mujore tashmë janë caktuar dhe shënuar tek kalendari i faqes web të Fondacionit deri në fund të vitit, tregues gjithashtu që grupi ynë i vullnetarëve po zhvillohet dhe konsolidohet muaj pas muaji.Të rrethuar nga librat e Bibliotekës Ivanaj, vullnetarët u mblodhën për takimin e tyre [...]

By | 2021-09-28T08:22:45+01:00 28 Shtator, 2021|Blogu, Vullnetar|0 Comments

Së shpejti…

Një lajm emocionues po vjen!Tetori do të sjellë në jetë shumë projekte dhe programe të reja. Njëri prej tyre, bie nën objektivin tonë të "Trashëgimisë Kulturore". Këtë muaj do t’ia kushtojmë të festuarit të kulturës dhe trashëgimisë tonë shqiptare, për të informuar miqtë tanë nga e gjithë bota rreth historisë tonë heroike dhe për të [...]

By | 2021-09-24T10:11:51+01:00 24 Shtator, 2021|Blogu|0 Comments

Ndihmo edukimin e të rinjve shqiptarë

Çdo pak, ndihmon!Fondacionet Ivanaj të Nju Jorkut dhe Tiranës, përmes "Qendrës së Inkubacionit të Biznesit dhe Inovacionit (BIIH)" ofrojnë një sërë shërbimesh për të ndihmuar, trajnuar dhe mbështetur të rinjtë shqiptarë që kanë dëshirë të bëhen sipërmarrës, të cilët kanë një ide të mirë, por që u mungojnë burimet e nevojshme fizike dhe njohuritë për [...]

By | 2021-09-22T12:07:50+01:00 22 Shtator, 2021|Blogu|0 Comments

Një mundësi e re për të rinjtë shqiptarë

Nëse jeni student ose i sapo diplomuar në Shkencë, Teknologji, Inxhinieri, Matematikë, Fizikë, Informatikë, Shkenca Kompjuterike, Inxhinieri Softuerësh, Mjedis dhe Shkenca Natyrore, atëherë kjo mundësi është për ju!Fondacionet Ivanaj, në bashkëpunim me Mindspace janë të lumtur të shpallin thirrjen e hapur për aplikime për "Mindspace University - Balkan Ties". Ky program përfshin të rinj nga [...]

By | 2021-09-20T13:18:49+01:00 20 Shtator, 2021|Blogu|0 Comments

“Bijtë e Kainit” një film nga Keti Stamo

Konceptimin e këtij dokumentari, Keti, e nisi rreth dy vite më parë dhe u përfundoj me sukses në një film dokumentar të mirëfillt, me mbështetjen e Amnesty International Italia, iu shfaq në ekran publikut në mënyre eskluzive më 9 shtator 2021 në edicionin e 78 -të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Venecia, Itali, i [...]

By | 2021-09-14T13:15:21+01:00 14 Shtator, 2021|Blogu|0 Comments

Vera: Erdhi koha për të reflektuar!

Duket sikur e gjithë bota është me pushime, por disa prej nesh, prapa dyerve të mbyllura, po përfitojnë nga kjo qetësi për të punuar dhe për të zhvilluar ide të reja që mbetën të pezulluara që nga fillimi i vitit, si dhe për të riorganizuar dokumentet dhe të dhënat, duke mos harruar edhe kërkimet për [...]

By | 2021-08-19T09:09:21+01:00 18 Gusht, 2021|Blogu|0 Comments

Një mundësi e re emocionuese po ndodh

Lajmi i mirë është partneriteti midis M&M Ivanaj Foundation Institut në Tiranë dhe organizatës jo-fitimprurëse Mindspace në Greqi për projektin “Mindspace University - Balkan TIES”, ku të dy partnerët mbështesin të rinjtë nga vendet përkatëse në fushën e edukimit dhe sipërmarrjes. Tani, ne po bashkojmë forcat për t'u ofruar të rinjve në Shqipëri, Greqi dhe [...]

By | 2021-08-02T13:20:28+01:00 2 Gusht, 2021|Blogu|0 Comments

Të mësuarit duke u kënaqur!

Kursi veror "Fillo kodimin", zhvilluar dhe drejtuar nga M&M Ivanaj Foundation Institut në Tiranë, ishte një kohë të shkëlqyer për pjesëmarrësit tanë, fëmijë të moshës 10 deri në 14 vjeç.Ky ishte një kurs intensiv i mbajtur në qershor dhe korrik 2021, gjatë të cilit afërsisht 10 fëmijë mësuan si të ndërtonin një aplikacion dhe një [...]

By | 2021-07-19T11:08:57+01:00 19 Korrik, 2021|Blogu|0 Comments

Psikologjia prindërore: Një udhëzues për prindërit për të ndihmuar fëmijët të tejkalojnë eventet traumatike

Sot patëm kënaqësinë të riktheheshim sërish në ambientet e shkollës së mesme “Dom Nikoll Kaçorri” tek Këneta e Durrësit. Drejtoresha na hapi edhe një herë dyert e ambienteve të bibliotekës, për të na dhënë mundësinë për të dhuruar manualet e përgatitura në kuadër të projektit "Gratë për Fëmijët". Koncepti i projektit të sapo përmendur ishte [...]

By | 2021-06-24T11:02:18+01:00 24 Qershor, 2021|Blogu|0 Comments

Vetëm një azhurnim të shkurtër nga unë sot

Ndërkohë që jam e mbushur nga të gjithë llojet e mesazheve për ditëlindjen time, së pari më lejoni të falënderoj të gjithë ata që më kanë kontaktuar përmes kanaleve elektronike për të më uruar jo vetëm një ditë të mbarë, por edhe jetë më të gjatë për të realizuar planet që janë pjesë e vizionit [...]

By | 2021-06-15T16:13:32+01:00 15 Qershor, 2021|Blogu|0 Comments
X