Zoom Webinar – InnoVET – 13 dhjetor 2023 / 17:30

Prej disa muajsh tashmë, Fondacioni M&M Ivanaj Institut dhe MMFI Sh.p.k në bashkëpunim me Qendrën e Formimit Profesional, ka zhvilluar një seri trajnimesh dhe tavolinash të rrumbullakëta me synim nxitjen e sipërmarrjes, inovacionit dhe zhvillimit të qëndrueshëm ndërmjet publikut shqiptarë, studentëve dhe bizneseve vendore.Në kuadër të këtyre aktiviteteve, ne do zhvillojmë dhe një webinar me [...]

By |2023-12-13T18:50:05+01:002 Dhjetor, 2023|Blogu, Evente të tjera, Trajnime Edukative|0 Comments

Shpalosje e mundësive: Rritja e sektorit të Formimit Profesional Publik në Shqipëri përmes Iniciativës së InnoVET

Që prej muajit Shtator 2023, Fondacioni M&M Ivanaj dhe MMFI Sh.P.K., në bashkëpunim me Qendrën e Formimit Profesional Publik Nr.1 në Tiranë kanë zhvilluar një sërë seancash trajnimi dhe tryezash të rrumbullakëta që synojnë nxitjen e sipërmarrjes, inovacionit dhe zhvillimit të qëndrueshëm midis ofruesve publikë shqiptarë të QFP-së, studentëve dhe bizneseve vendase. Këto aktivitete ishin pjesë e iniciativës INNOVET në kuadër të ProSEED 2.0 dhe EU4Innovation, ku individë dhe trajnues të QFP-së përfituan nga trajnime të ndryshme novatore, si: fjalime motivuese, trajnime për jetën, shkëmbime me biznese, programe praktike, etj.

Një mundësi e re për të rinjtë shqiptarë

Nëse jeni student ose i sapo diplomuar në Shkencë, Teknologji, Inxhinieri, Matematikë, Fizikë, Informatikë, Shkenca Kompjuterike, Inxhinieri Softuerësh, Mjedis dhe Shkenca Natyrore, atëherë kjo mundësi është për ju!Fondacionet Ivanaj, në bashkëpunim me Mindspace janë të lumtur të shpallin thirrjen e hapur për aplikime për "Mindspace University - Balkan Ties". Ky program përfshin të rinj nga [...]

By |2021-09-20T13:18:49+01:0020 Shtator, 2021|Blogu, Trajnime Edukative|0 Comments

Një mundësi e re emocionuese po ndodh

Lajmi i mirë është partneriteti midis M&M Ivanaj Foundation Institut në Tiranë dhe organizatës jo-fitimprurëse Mindspace në Greqi për projektin “Mindspace University - Balkan TIES”, ku të dy partnerët mbështesin të rinjtë nga vendet përkatëse në fushën e edukimit dhe sipërmarrjes. Tani, ne po bashkojmë forcat për t'u ofruar të rinjve në Shqipëri, Greqi dhe [...]

By |2021-08-02T13:20:28+01:002 Gusht, 2021|Blogu, Trajnime Edukative|0 Comments

Të mësuarit duke u kënaqur!

Kursi veror "Fillo kodimin", zhvilluar dhe drejtuar nga M&M Ivanaj Foundation Institut në Tiranë, ishte një kohë të shkëlqyer për pjesëmarrësit tanë, fëmijë të moshës 10 deri në 14 vjeç.Ky ishte një kurs intensiv i mbajtur në qershor dhe korrik 2021, gjatë të cilit afërsisht 10 fëmijë mësuan si të ndërtonin një aplikacion dhe një [...]

By |2021-07-19T11:08:57+01:0019 Korrik, 2021|Blogu, Trajnime Edukative|0 Comments

Model United Nations Albania

Në kuadër të misionit tonë për të mbështetur idetë e reja inovative dhe sipërmarrësit e rinj në projekte dhe në bashkëpunime të mundshme, Instituti i Fondacionit M&M Ivanaj po prezanton një bashkëpunim unik me Shoqatën e të Rinjve të Kombeve të Bashkuara të Shqipërisë (UNYA) në nismën e tyre MUN Albania 2019. Dy OJQ-të synojnë [...]

By |2019-11-05T14:54:50+01:005 Nëntor, 2019|Trajnime Edukative|0 Comments

Projekti “Shoku im polic” – Mbeshtetur nga Bashkia Tirane

Përshkrim i projektit    Fondacioni Ivanaj me mbështetjen e Bashkisë së Tiranës ka filluar zbatimin e projektit “Shoku im polic” i cili synon të ndërtojë një praktikë të mirë bashkëpunimi  ndërmjet prindërve, mësuesve dhe punonjësve të policisë për të përballuar me sukses çdo problematikë që lidhet me rendin publik, sigurinë rrugore dhe respektimin e të [...]

By |2019-10-24T15:33:53+01:0024 Tetor, 2019|Trajnime Edukative|0 Comments

AKTIVITETET E FUNDIT: TE TOKES dhe TE TJERA

Shtatori 2019 në Shqipëri do të mbahet mend për shumë kohë për mbylljen e sezonit të verës me mjaft zhurmë! Lëvizjet e forta sizmike që I tronditën dhe traumatizuan të gjithë për 2 ditë të plota, të cilat filluan më 21 shtator dhe vazhduan për dy dite me qindra të tjera të forta, u pasuan [...]

By |2019-10-08T11:21:51+01:008 Tetor, 2019|Blogu, Trajnime Edukative|0 Comments

Vitin e kaluar bëmë diçka të pabesueshme : Një analizë e Programit të Teknologjisë për të moshuar 2018

Të moshuarit tanë meritojnë më shumë Edhe pse misioni ynë i deklaruar është drejtuar tradicionalisht ndaj të rinjve të Shqipërisë, këtu në Fondacionet Ivanaj, ne kemi kuptuar dhe pranuar se popullsia e moshuar e Shqipërisë gjithnjë e më shumë po harrohet dhe shpërfillet nga shoqëria dhe brezat e rinj. Ndërsa besojmë fuqimisht se rinia e [...]

By |2019-08-09T11:16:29+01:009 Gusht, 2019|Blogu, Trajnime Edukative|0 Comments