Shpalosje e mundësive: Rritja e sektorit të Formimit Profesional Publik në Shqipëri përmes Iniciativës së InnoVET

Që prej muajit Shtator 2023, Fondacioni M&M Ivanaj dhe MMFI Sh.P.K., në bashkëpunim me Qendrën e Formimit Profesional Publik Nr.1 në Tiranë kanë zhvilluar një sërë seancash trajnimi dhe tryezash të rrumbullakëta që synojnë nxitjen e sipërmarrjes, inovacionit dhe zhvillimit të qëndrueshëm midis ofruesve publikë shqiptarë të QFP-së, studentëve dhe bizneseve vendase. Këto aktivitete ishin pjesë e iniciativës INNOVET në kuadër të ProSEED 2.0 dhe EU4Innovation, ku individë dhe trajnues të QFP-së përfituan nga trajnime të ndryshme novatore, si: fjalime motivuese, trajnime për jetën, shkëmbime me biznese, programe praktike, etj.

Ndihmo edukimin e të rinjve shqiptarë

Çdo pak, ndihmon!Fondacionet Ivanaj të Nju Jorkut dhe Tiranës, përmes "Qendrës së Inkubacionit të Biznesit dhe Inovacionit (BIIH)" ofrojnë një sërë shërbimesh për të ndihmuar, trajnuar dhe mbështetur të rinjtë shqiptarë që kanë dëshirë të bëhen sipërmarrës, të cilët kanë një ide të mirë, por që u mungojnë burimet e nevojshme fizike dhe njohuritë për [...]

By |2021-10-18T10:21:46+01:0022 Shtator, 2021|Blogu, Business Incubation & Innovation|0 Comments

“Piknisje” për sipërmarrësit e rinj!

Një tjetër pikë nisje kreativiteti ndodhi fundjavën e kaluar në ambientet a Fondacionit Ivanaj në Tiranë, ku ne mirëpritëm edhe një herë edicionin e 8-të të Startup Live Tirana, i cili është një program akselerimi për fuqizimin dhe zhvillimin e ideve me vlerë. Ky edicion u organizua përsëri nga Faola Hodaj e Unique Junior Enterprize [...]

By |2019-06-10T16:30:19+01:0010 Qershor, 2019|Blogu, Business Incubation & Innovation|0 Comments

Një eksperiencë e veçantë me synime të larta

IPARD – Instrumenti për Ndihmën e Para-Anëtarësimit, në fushën e Zhvillimit Rural. Në 28.06.2018 në "Sallën Ivanaj" u organizua një sesion informimi i quajtur IPARD - Instrumenti i Ndihmës së Para-Anëtarësimit për Zhvillimin Rural. IPARD synon të mbështesë fermerët, sipërmarrësit bujqësorë, stabilimentet e përpunimit të ushqimit, personat fizikë ose juridikë, mikro-bizneset dhe ndërmarrjet e vogla [...]

By |2018-07-02T17:53:34+01:002 Korrik, 2018|Blogu, Business Incubation & Innovation|0 Comments

StartUP Live Tirana 7 – Your ideas are blooming…!

This past weekend we had the pleasure of hosting the 7th edition of STARTUP LIVE TIRANA, in our venue. In just less than 60 hours, students experienced the highs, lows, fun, and pressure that make up life at a startup. As they learned how to create a real company, they met the very best mentors, [...]

By |2018-06-25T12:19:15+01:0025 Maj, 2018|Business Incubation & Innovation|0 Comments