About Jona Siliqi

Jona is the Administrative Assistant of the M. & M. Ivanaj Foundation Institut.

Të dhurosh është forma më e mirë e njerëzimit

Çdo vit gjatë festave të dhjetorit, mijëra fëmijë në të gjithë botën dëshirojnë të hapin dhuratat e tyre dhe t'i gëzojnë ato.Fatkeqësisht, jo çdo familje ka privilegjin të kënaqë fëmijët e tyre me gjeste të tilla. Dëmi i shkaktuar nga tërmeti i nëntorit të kaluar të vitit 2019 ishte shkatërrues në shumë aspekte.Jetë u shuan, [...]

By |2020-12-24T12:16:44+01:0015 Dhjetor, 2020|Blogu|0 Comments

Një përmbledhje e zhvillimit të Qendrës sonë të Vullnetarëve

​Dy vjet më parë, e filluam udhëtimin tonë me shumë emocione dhe gatishmëri për të krijuar një grup mendjesh të shkëlqyera të rinjsh, ku do të mund të gjenin horizonte të reja.  Ishte një fillim i ndrojtur, por grupi u rrit dhe zhvillua aq bukur sa jemi jashtezakonisht mirënjohes për mënyrën se si po evoluon.Në [...]

By |2020-10-13T11:00:56+01:0013 Tetor, 2020|Blogu, Vullnetar|0 Comments

Fillimi i javës energjik për Vullnetarët tanë.

E hëna ishte një ditë e ngarkuar  për Qendrën tonë Vullnetare. Edhe një herë, një nga anëtarët profesionistë të Qendrës sonë të Vullnetarëve, Znjsh. Ariola Merepeza, bëri një punë të mahnitshme duke i siguruar grupit një trajnim të veçantë në lidhje me 17 Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmin e Qëndrueshëm në Shqipëri. Ndërsa [...]

By |2019-10-29T13:54:19+01:0029 Tetor, 2019|Blogu, Vullnetar|0 Comments

Faza e II e Qëndrës tonë Vullnetare.

Të premten më 24 Maj, i gjithë grupi u mblodh për të diskutuar diçka shumë të rëndësishme dhe të domosdoshme për të ecur përpara dhe për të arritur qëllimin tonë të rradhës. Për herë të parë iu prezantuan grupit gjashtëmbëdhjetë pozicionet e reja vullnetare të menduara dhe të hartuara posaçërisht për ta. Këto pozicione janë [...]

By |2019-05-27T15:30:42+01:0027 Maj, 2019|Blogu, Vullnetar|0 Comments

Gjestet e vogla, të bëra me ndërgjeshmëri, janë ato që bashkojnë njerëzit

Ka qenë një vit intensiv pune për gjithë stafin dhe grupin tonë të vullnetarëve. Numri i anëtarëve në grup u rrit dhe midis tyre lindi nje lidhje harmonike dhe spontane shoqërie. Angazhimi i ekipit tonë rinor na ka bërë të ndihemi krenar dhe ishte pikërisht kjo arsyeja që na frymëzoi për të zhvilluar një program [...]

By |2019-04-18T15:18:53+01:0018 Prill, 2019|Blogu, Vullnetar|0 Comments

Dita ndërkombëtare e gruas

Dita ndërkombëtare e gruas 2019 nuk duhet të jetë vetëm një ditë në calendar. Gratë duhet të vlerësohen gjithë kohën jo vetëm në këtë ditë. Sa e sa herë shikojmë në lajme histori tragjike grash apo vajzash që nuk respektohen, goditen, keqtrajtohen në mënyrë brutale ne familje, punë dhe shkollë vetëm sepse janë femra. Tema [...]

By |2019-03-08T10:14:48+01:008 Mars, 2019|Blogu|0 Comments

Qendra jonë e Vullnetarëve u formua në vitin 2018!

Në ambientet e bibliotekës tonë me datë 21 qershor 2018, u zhvillua takimi ynë i parë me 11 kandidatë të rinj që aplikuan për të punuar si vullnetarë në organizatën tonë. Aty ne diskutuam rreth tematikave dhe çështjeve për të cilat kishin më shumë interes. Ky takim na mundësoi jo vetëm marrjen e informacioneve të [...]

By |2019-03-05T11:21:08+01:0017 Janar, 2019|Blogu, Vullnetar|0 Comments

Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Për të tërhequr vëmendjen tek një sërë çështjesh kulturore dhe ligjore rreth të rinjve, sot më 12 gusht, që është Dita Ndërkombëtare të Rinisë po ndajmë me ju një ese të shkurtër nga një prej vullnetareve tona të talentuara, Vanesa Guri. Në të gjithë botën, të jesh i ri do të thotë të kesh gjithçka [...]

By |2018-08-10T17:26:03+01:0012 Gusht, 2018|Blogu|0 Comments

Programi i vullnetarëve në Institutin e Fondacionit Ivanaj po lulëzon!

Të premten e kaluar, takimi i radhës me grupin e vullnetarëve u programua për të integruar më mirë anëtarët e tij në diçka më të përpunuar dhe argëtuese, për të bërë të mundur zbulimin e tematikave të ndryshme, rreth të cilave do zhvillohet Workshop-i. Një nga vullnetaret tona si dhe mentorja e programit, Ariola, bëri [...]

By |2019-03-05T11:21:10+01:0024 Korrik, 2018|Blogu, Trajnime Edukative, Vullnetar|0 Comments

Një eksperiencë e veçantë me synime të larta

IPARD – Instrumenti për Ndihmën e Para-Anëtarësimit, në fushën e Zhvillimit Rural. Në 28.06.2018 në "Sallën Ivanaj" u organizua një sesion informimi i quajtur IPARD - Instrumenti i Ndihmës së Para-Anëtarësimit për Zhvillimin Rural. IPARD synon të mbështesë fermerët, sipërmarrësit bujqësorë, stabilimentet e përpunimit të ushqimit, personat fizikë ose juridikë, mikro-bizneset dhe ndërmarrjet e vogla [...]

By |2018-07-02T17:53:34+01:002 Korrik, 2018|Blogu, Business Incubation & Innovation|0 Comments