Klubi i Teknologjisë së për Moshuarit (KTM)

https://youtu.be/PAkegyXsa8k Të moshuarit në Shqipëri kanë gëzuar gjithmonë një status të veçantë në shoqëri. Për shembull, zakoni shqiptar është që kur një person i moshuar hyn në dhomë, të rinjtë duhet të ngrihen në shenjë respekti. Po kështu, kur takoheni me një grup njerëzish, gjithmonë përshëndetet më parë personi më i moshuar dhe më pas [...]

By |2019-03-21T17:32:05+01:009 Gusht, 2018|Projekte, Trajnime Edukative|0 Comments

Art Exhibit “Muzgje arbërore”, October 10th, 2017

Gjatë ceremonisë së përurimit të ambienteve tona më 10 tetor, patëm kënaqësinë të organizojmë ekspozitën “Muzgje arbërore” të piktorit të njohur shqiptar, Anastas Kostandin. Kjo ekspozitë ishte e para në listën e aktiviteteve të planifikuara nga Fondacionet Ivanaj, të cilat do të pasojnë përurimin e ambienteve që u zhvillua në tetor 2017. Ekspozita, e kuruar [...]

By |2018-10-23T15:07:38+01:0010 Tetor, 2017|Evente Historike, Galeritë, Projekte|0 Comments

Konkurset KODU Cup 2012 & 2013

KODU CUP 2012 Në 23 Maj, një konkurim i organizuar nga Microsoft Albania u zhvillua në Tiranë nën vëzhgimin e Drejtorisë Rajonale të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës ku si sponsor ishte edhe Fondacioni ynë. 75 nxënës nga shkollat publike të Tiranës ishin pjesë e konkurimit KODU CUP, në të cilin u kërkohej të krijonin [...]

By |2019-03-21T14:11:22+01:0024 Qershor, 2013|Projekte, Trajnime Edukative|0 Comments

Ekspozitë historike

2012-ta ishte një vit shumë i rëndësishëm për Shqipërinë, e cila festoi 100 vjetorin e Pavarësisë. Për nder të këtij momenti të gëzueshëm, Fondacioni Martin and Mirash Institute kontribuoi duke i dhënë Shqiptarëve një dhuratë me shumë kuptim dhe të një rëndësi historike për ta. Për herë të parë pas 73 viteve që nga pushtimi [...]

By |2019-03-05T13:04:47+01:0030 Shtator, 2012|Projekte, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Rinia Shqiptare për Edukimin Mjedisor (AYFEED)

Në Qershor 2012, Fondacioni Martin dhe Mirash Ivanaj Institute, në bashkëpunim me Universitetin e Floridës, organizuan një punë 3-ditore të Geographic Information Systems (GIS) për një grup nxënësish në shkollën 9-vjeçare Dëshmorët e Lirisë në Tiranë, Shqipëri. Nxënësit përdorën GIS për të mësuar rreth temave si specie në zhdukje në vendin tonë dhe efektet e [...]

By |2019-03-22T11:27:24+01:0030 Qershor, 2012|Projekte, Trajnime Edukative|0 Comments