Art Exhibit “Muzgje arbërore”, October 10th, 2017

Gjatë ceremonisë së përurimit të ambienteve tona më 10 tetor, patëm kënaqësinë të organizojmë ekspozitën “Muzgje arbërore” të piktorit të njohur shqiptar, Anastas Kostandin. Kjo ekspozitë ishte e para në listën e aktiviteteve të planifikuara nga Fondacionet Ivanaj, të cilat do të pasojnë përurimin e ambienteve që u zhvillua në tetor 2017. Ekspozita, e kuruar [...]

By |2018-10-23T15:07:38+01:0010 Tetor, 2017|Evente Historike, Galeritë, Projekte|0 Comments

Përurimi i Qendrës Kulturore

Më 10 tetor 2017, “Fondacioni Ivanaj” në Tiranë dhe “The Martin and Mirash Ivanaj Foundation” në New York, organizuan hapjen zyrtare të ambienteve të tyre të reja në kryeqytet. Këto ambiente do të ofrojnë një qendër kulturore unike në përputhje me qëllimin dhe misionin e tyre për “Avancimin e edukimit dhe kulturës për të mirën [...]

By |2018-06-13T19:41:10+01:0010 Tetor, 2017|Evente Historike, Galeritë|0 Comments

Nje konference kulturore e mbajtur ne Tuz te Malit te Zi

Me 14 Nentor  te vitit 2004 Fondacionet Ivanaj  i  New York-ut dhe Tiranes ne bashkepunim me Shoqaten Humanitare  “Nikolle Ivanaj” te Tuzit, Mali Zi, organizuan nje Konference te perbashket te shtunen e 14 Nentorit, 2004 ne hollin e Gjimnazit te Tuzit . Tema e Konferences ishte:  “Vellezerit Ivanaj,personalitete te shquara te kombit dhe te kultures [...]

By |2018-10-23T08:32:07+01:0014 Nëntor, 2004|Evente Historike, Konferencë|0 Comments

Konferencë kulturore dhe shkencore në kujtim të Profesor Mirash Ivanaj

Foto nga konferenca perkujtimore Tiranë 22 Shtator 2003 Në mëngjesin e datës 22 Shtator 2003, Fondacionet Ivanaj me seli në Tiranë dhe New York, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, Akademinë e Shkencave, Arkivën e Shtetit si dhe Biblotekën Kombëtare organizuan në ambjentet e Muzeut Historik Kombëtar, Tiranë, një konferencë kulturore. [...]

By |2018-10-23T09:57:29+01:0022 Shtator, 2003|Evente Historike, Konferencë, Trashëgimia Kulturore|0 Comments