Art Exhibit “Muzgje arbërore”, October 10th, 2017

Gjatë ceremonisë së përurimit të ambienteve tona më 10 tetor, patëm kënaqësinë të organizojmë ekspozitën “Muzgje arbërore” të piktorit të njohur shqiptar, Anastas Kostandin. Kjo ekspozitë ishte e para në listën e aktiviteteve të planifikuara nga Fondacionet Ivanaj, të cilat do të pasojnë përurimin e ambienteve që u zhvillua në tetor 2017.

Ekspozita, e kuruar nga Z. Ylli Drishti, përmbante një sërë veprash të reja të Anastas Kostandin, që ekspozoheshin për herw të pare në ambientet tona nga ky piktor i njohur nga Pogradeci. Puna e tij kryesisht paraqet bukurinë e liqenit të Ohrit dhe rrethinat e tij, por edhe vizualizimin e figurave historike si heroi kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu.

Ekspozita, e cila u vizitua nga më shumë se 150 vizitorë, ndenji e hapur për një javë dhe u vlerësua nga kritika. Një artikull të përgatitur nga gazeta Ora, mund ta lexoni këtu.

By | 2018-10-23T15:07:38+01:00 10 Tetor, 2017|Evente Historike, Galeritë, Projekte|0 Comments

About the Author:

X