Tani: “Kodi i Lekë Dukagjinit” është i disponueshëm

Siç është njoftuar së fundmi, tashmë është bërë publik një dokument i vjetër i çmuar nga arkivat e Fondacioneve Ivanaj. Ai shkon prapa një shekull më parë, kur analiza e hollësishme e ligjeve zakonore të lashta, të praktikuara dhe të ndjekura nga fiset shqiptare të veriut të Trieshit, Hotit dhe Grudës, u prezantua në Universitetin [...]

By |2021-10-26T13:30:15+01:0026 Tetor, 2021|Blogu, Publikimet|0 Comments

“Bijtë e Kainit” një film nga Keti Stamo

Konceptimin e këtij dokumentari, Keti, e nisi rreth dy vite më parë dhe u përfundoj me sukses në një film dokumentar të mirëfillt, me mbështetjen e Amnesty International Italia, iu shfaq në ekran publikut në mënyre eskluzive më 9 shtator 2021 në edicionin e 78 -të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Venecia, Itali, i [...]

By |2021-10-18T10:21:31+01:0014 Shtator, 2021|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

“Një jetë në fluturim”

Ishte një kënaqësi e madhe që dje të merrnim nga Znj. Laura Siliqi Konda si dhuratë librin Drago Siliqi “Një jetë në fluturim" që ajo sapo botoi në kujtim të babait të saj, poetit dhe kritikut të njohur shqiptar, i cili humbi jetën në moshë të re.Znj. Konda vizitoi zyrat tona në Tiranë për të [...]

By |2021-05-07T10:14:37+01:007 Maj, 2021|Blogu, Publikimet, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

NJË TJETËR DHURATË E KËNDSHME

Një tjetër gjini e artit shqiptar bëhet pjesë e ekspozimeve në Fondacionin Ivanaj në Tiranë. Autori është Myftar Cubi, i cili është diplomuar ne degen e piktures monumentale në Akademinë e Arteve te Bukura dhe ka krijuar personalitetin e tij artistik duke i kompozuar veprat jo si gjithe te tjeret ne pikture dhe skupture, por [...]

By |2019-07-26T14:54:02+01:0026 Korrik, 2019|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

DHURIM VEPRASH ARTI

Kohët e fundit, Ivanaj Foundation Institut në Tiranë ka qenë përsëri përfitues i veprave të artit, këtë herë dhuruar  nga piktori, arkitekti dhe shkrimtari Shqiptar, Max Velo. Ai ka dhuruar 7 vepra të ndryshme që, sipas tij, u frymëzuan nga personaliteti i Mirash Ivanaj, të cilin ai po ashtu e lidh me një ish të [...]

By |2019-05-22T14:31:30+01:0022 Maj, 2019|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Një surprizë fantastike….dhe një përditësim historik më shumë se një shekullor!

Fare pa pritur, para një jave, pata një eksperiencë të pabesueshme në Facebook që dëshiroj ta ndaj me ju të gjithë sepse ishte tërësisht çështje fati dhe “shumë e mirë për të qënë vërtetë”. Megjithëse e përdor Facebook-un kryesisht për qëllime biznesi, para disa ditësh diçka më preku personalisht pasi kishte të bënte me xhaxhain [...]

By |2019-03-21T15:10:37+01:0027 Shkurt, 2019|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Konferenca jubilare “Në emer të…Kulturës”

Më 25 Shtator të vitit 2018, Fondacioni Martin & Mirash Ivanaj në Tiranë, në bashkëpunim me shtëpinë botuese “Jozef” dhe “radiandradi.com” organizoi në ambientet e tij, konferencën jubilare “Në emër të…kulturës” dhe promovimin e librit “Ministri i hekurt- Mirash Ivanaj” nga Lazër Radi, në përkujtim të 130 vjetorit të lindjes së Dr. Martin Ivanaj, 65 [...]

By |2018-10-23T11:11:48+01:0012 Tetor, 2018|Konferencë, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Disa vrojtime personale dhe parathënie.

Në qytetin legjendar të Prizrenit, një prej paraardhësve të mi (Leka Ivan) i cili ishte pjesëmarrës aktiv në asamblenë historike të Lidhjes së Prizrenit në Qershor të 1878-ës, këtë fundjavë do të zhvillojë një panair libri dhe Ivanajt janë të pranishëm përsëri, kësaj here me një libër rreth tyre. Ky botim me 330 faqe është [...]

By |2018-07-24T21:22:51+01:0021 Korrik, 2018|Publikimet, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Një vizitë e veçantë

Sot patëm nderin të mirëprisnim për një vizitë Ambasadorin e SH.B.A.-ve në Shqipëri z. Donald Lu dhe Shefin e Zyrës së Marrdhënieve me Publikun z. Ryan Roberts. Ishte vërtetë kenaqësi t'u tregonim ambientet dhe diskutonim me ta aktivitetet e tanishme dhe planet për të ardhmen.

By |2019-03-05T12:32:56+01:0014 Maj, 2018|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments