Tani: “Kodi i Lekë Dukagjinit” është i disponueshëm

Siç është njoftuar së fundmi, tashmë është bërë publik një dokument i vjetër i çmuar nga arkivat e Fondacioneve Ivanaj. Ai shkon prapa një shekull më parë, kur analiza e hollësishme e ligjeve zakonore të lashta, të praktikuara dhe të ndjekura nga fiset shqiptare të veriut të Trieshit, Hotit dhe Grudës, u prezantua në Universitetin [...]

By |2021-10-26T13:30:15+01:0026 Tetor, 2021|Blogu, Publikimet|0 Comments

“Një jetë në fluturim”

Ishte një kënaqësi e madhe që dje të merrnim nga Znj. Laura Siliqi Konda si dhuratë librin Drago Siliqi “Një jetë në fluturim" që ajo sapo botoi në kujtim të babait të saj, poetit dhe kritikut të njohur shqiptar, i cili humbi jetën në moshë të re.Znj. Konda vizitoi zyrat tona në Tiranë për të [...]

By |2021-05-07T10:14:37+01:007 Maj, 2021|Blogu, Publikimet, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Disa vrojtime personale dhe parathënie.

Në qytetin legjendar të Prizrenit, një prej paraardhësve të mi (Leka Ivan) i cili ishte pjesëmarrës aktiv në asamblenë historike të Lidhjes së Prizrenit në Qershor të 1878-ës, këtë fundjavë do të zhvillojë një panair libri dhe Ivanajt janë të pranishëm përsëri, kësaj here me një libër rreth tyre. Ky botim me 330 faqe është [...]

By |2018-07-24T21:22:51+01:0021 Korrik, 2018|Publikimet, Trashëgimia Kulturore|0 Comments