About Drita

Ms. Ivanaj is the founder and President of The Martin and Mirash Ivanaj Foundation in New York, and the M. & M. Ivanaj Foundation Institute in Tirana (Albania)

Le të mbetemi në kontakt

Pothuajse një muaj ka kaluar tashmë që kur kemi mbyllur zyrat tona në Tiranë, sipas udhëzimeve të qeverisë, dhe të gjithë jemi duke jetuar dhe duke u përshtatur, si pjesa tjetër e botës, me mënyra të ndryshme për të kaluar kohën dhe ditët tona përgjatë kësaj situate shumë të vështirë botërore. Sidoqoftë, mbajtja në kontakt [...]

By | 2020-04-10T10:50:40+01:00 10 Prill, 2020|Blogu|0 Comments

Model United Nations Albania

Në kuadër të misionit tonë për të mbështetur idetë e reja inovative dhe sipërmarrësit e rinj në projekte dhe në bashkëpunime të mundshme, Instituti i Fondacionit M&M Ivanaj po prezanton një bashkëpunim unik me Shoqatën e të Rinjve të Kombeve të Bashkuara të Shqipërisë (UNYA) në nismën e tyre MUN Albania 2019. Dy OJQ-të synojnë [...]

By | 2019-11-05T14:54:50+01:00 5 Nëntor, 2019|Trajnime Edukative|0 Comments

DHURIM VEPRASH ARTI

Kohët e fundit, Ivanaj Foundation Institut në Tiranë ka qenë përsëri përfitues i veprave të artit, këtë herë dhuruar  nga piktori, arkitekti dhe shkrimtari Shqiptar, Max Velo. Ai ka dhuruar 7 vepra të ndryshme që, sipas tij, u frymëzuan nga personaliteti i Mirash Ivanaj, të cilin ai po ashtu e lidh me një ish të [...]

By | 2019-05-22T14:31:30+01:00 22 Maj, 2019|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Një surprizë fantastike….dhe një përditësim historik më shumë se një shekullor!

Fare pa pritur, para një jave, pata një eksperiencë të pabesueshme në Facebook që dëshiroj ta ndaj me ju të gjithë sepse ishte tërësisht çështje fati dhe “shumë e mirë për të qënë vërtetë”. Megjithëse e përdor Facebook-un kryesisht për qëllime biznesi, para disa ditësh diçka më preku personalisht pasi kishte të bënte me xhaxhain [...]

By | 2019-03-21T15:10:37+01:00 27 Shkurt, 2019|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Tak, Tak, Programi ynë STC po fillon!!!

Thirrja jonë e fundit për ngritje fondesh ne FB ka kaluar afatin sot, por donacionet për këtë teme dhe çdo program që mund të zhvillojmë ndërsa përparojmë në misionin tonë janë të disponueshme nëpërmjet websitit tonë. Siç u tregua më parë, ne kemi marrë kontribute për këtë sipërmarrje gjithashtu nëpërmjet GuideStar dhe Network for Good, [...]

By | 2019-04-23T19:28:55+01:00 8 Shtator, 2018|Blogu, Trajnime Edukative|0 Comments

Disa vrojtime personale dhe parathënie.

Në qytetin legjendar të Prizrenit, një prej paraardhësve të mi (Leka Ivan) i cili ishte pjesëmarrës aktiv në asamblenë historike të Lidhjes së Prizrenit në Qershor të 1878-ës, këtë fundjavë do të zhvillojë një panair libri dhe Ivanajt janë të pranishëm përsëri, kësaj here me një libër rreth tyre. Ky botim me 330 faqe është [...]

By | 2018-07-24T21:22:51+01:00 21 Korrik, 2018|Publikimet, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Një vizitë e veçantë

Sot patëm nderin të mirëprisnim për një vizitë Ambasadorin e SH.B.A.-ve në Shqipëri z. Donald Lu dhe Shefin e Zyrës së Marrdhënieve me Publikun z. Ryan Roberts. Ishte vërtetë kenaqësi t'u tregonim ambientet dhe diskutonim me ta aktivitetet e tanishme dhe planet për të ardhmen.

By | 2019-03-05T12:32:56+01:00 14 Maj, 2018|Blogu, Trashëgimia Kulturore|0 Comments

Një qasje kreative ndaj artit të menaxhimit

Në mbështetje të brezit të ri me trajnime profesionale të fushave të ndryshme, ne po krijojmë partneritete me organizata të tjera, biznese dhe individë të cilët mund të ofrojnë ekspertizën e tyre në fusha kyçe të rëndësishme. Të shtunën e kaluar nisëm një partneritet bashkëpunues me Eno Bajrami, i cili tashmë ofron një kurs në [...]

By | 2019-04-23T19:25:48+01:00 9 Maj, 2018|Blogu, Evente të tjera, Trajnime Edukative|0 Comments

EESTech Challenge Tirana

Më 15-17 Mars, 2018, Fondacioni M & M Ivanaj në Tiranë priti "EESTech Challenge Tirana" nga EESTEC LC Tirana në fushën e "Big Data Analysis". Kjo sfidë u mbështet nga Intesa Sanpaolo Bank Albania. "Big Data Analysis"  përfshin analizimin e seteve të të dhënave në databaza me anë të metodave algoritmike duke përdoruar gjuhë programimi [...]

By | 2018-03-30T11:28:27+01:00 30 Mars, 2018|I pakategorizuar|0 Comments
X