Fondacioni Martin & Mirash Ivanaj – Një xhevahir kulture dhe dije në mes të Tiranës

Botuar ne Gazeta Koha Jone dhe në malberisha.com- Nga Mal Berisha  Një Vegim i largët rreth emrit “Mirash” Ishte viti 1959 kur u ula në bangën e klasës së parë të shkollës fillore “Asim Vokshi”, në Tropojë. Ajo ishte një shkollë e vogël e themeluar në vitin 1923, pas dy shkollave tjera të hapura në [...]

By |2019-08-22T16:18:14+01:0022 Gusht, 2019|Në Media|0 Comments

Themeluesja e “Ivanaj Foundation”: zhvilloni biznese që ndihmojnë njerëzit

Intervistë me Drita Ivanaj Nga cilët sektorë do të donit t’i shihnit startup-et e tjera, që mungojnë ose janë në numër të vogël? Të rinjtë janë më të adaptuar me përdorimin e teknologjisë sot. Përdorimi i teknologjisë është thjeshtë një media për të arritur një qëllim që bazohet në një ide që zhvillohet në përfitim [...]

By |2019-04-15T18:13:00+01:0030 Maj, 2018|Në Media|0 Comments

Njëzet vepra në pikturë me temë historike në ekspozitën e piktorit Anastas Kostandini (Gazeta SOT)

Njëzet vepra në pikturë me temë historike në ekspozitën e piktorit Anastas Kostandini (Gazeta SOT) Njëzet vepra në pikturë dhe grafikë të realizuara nga piktorit i njohur Anastas Kostandini janë ekspozuar për publikun për herë të parë. Nga Pogradeci piktori i njohur vjen këtë herë në Tiranë me disa prej punëve të tij që spikasin [...]

By |2018-11-24T14:10:41+01:0015 Tetor, 2017|Në Media|0 Comments

Fondacioni “Martin & Mirash Ivanaj” në Tiranë (Zëri i Amerikës, 24.11.2012)

“Nuk mund të kishte kohë më të mirë për të hapur dyert e këtij fondacioni se sa 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë” - thotë Drita Ivanaj. https://www.youtube.com/watch?v=jzBMxkS_qr0  

By |2019-07-31T14:40:17+01:0024 Nëntor, 2012|Në Media, Video|0 Comments

Vihet në vend dinjiteti i Ivanajve (Gazeta Shekulli, 02.12.2012)

Shtëpia që ka shërbyer si administratë për Sigurimin e Shtetit dhe për Gardën e Republikës, i kthehet trashëgimtares së vetme të vëllezërve Ivanaj: Martinit, avokat i shquar i viteve ’30 dhe Mirashit, reformator i arsimit në epokën e Zogut. (Versioni PDF)

By |2019-07-31T14:49:32+01:0012 Shkurt, 2012|Në Media|0 Comments