Oficerët Ekzekutiv:

Drita Ivanaj – Presidente dhe Thesari
Altin Leka   – Zv. President
Altin Leka   – Zv. President për Zhvillimin
Pamira Nikolli  – Sekretare e Bordit


Vullnetarët:

Fondacionet Ivanaj (New York & Tiranë) mbështeten mbi aftësitë, vullnetin e mirë dhe përpjekjet e një numri vullnetarësh si brenda ashtu edhe jashtë vendit. Fondacionet inkurajojnë për më shumë vullnetarizëm në vend dhe janë gjithmonë në kërkim të njerëzve të interesuar që duan të ofrojnë kohën dhe idetë e tyre në funksion të realizimit të objektivave të tyre.


Anëtarët e Bordit:

Drita A. Ivanaj, C.C.P.

Drita Ivanaj, me Bacelor në Shkencë dhe Ekonomi, është një Profesioniste e Sistemeve të Certifikuara, me dy karriera te shumëvjeçare: në menaxhimin e biznesit dhe administrimin e kontratave të mëdha për konglomeratin ndërkombëtar FIAT dhe në sistemet e informacionit dhe operacionet e mëdha kompjuterike në Universitetin Kolumbia në New York. Drita është themeluesja dhe presidentja e "Fondacionit Martin dhe Mirash Ivanaj" në Nju Jork, dhe "M.& M. Ivanaj Foundation Institut" në Tiranë (Shqipëri), që nga fillimi i tyre në mesin e viteve 1990. Këto institucione jofitimprurëse ndajnë misionin e përbashkët të promovimit të arsimit dhe kulturës shqiptare brenda dhe jashtë vendit. Drita ka qenë, gjatë gjithë jetës së saj, një anëtare aktive e shumë shoqatave profesioniste amerikane, ku ka mbajtur poste të ndryshme dhe si këshilltare dhe anëtare e bordit e organizatave të tjera shqiptaro amerikane, duke shërbyer edhe si Administratore e NAAC (National Albanian American Council) në Uashington, DC. Ajo mori pensionin e parakohshëm për të dedikuar plotësisht kohën e saj dhe dhënë mbështetjen e plotë ngritjes dhe zhvillimit të organizatave të mësipërme.


Altin Leka

Altin Leka, është një profesionist në fushën e shkencës i cili ka shërbyer si studiues dhe menaxher në një numër hulumtimesh në korporata farmaceutike në Evropë dhe në SHBA. Ai ka një Master në Kimi dhe përvojë të plotë në kërkimin dhe zhvillimin e metodave analitike të testimit për karakterizimin e formulave farmaceutike të zhvilluara rishtazi. Përvojat e mëparshme të punës në Institutin e Kërkimeve të Battelle në Gjenevë dhe Institutin GH në Nju Jork përfshijnë kërkime të gjera mbi kromatografinë me gaz dhe lëngje inkorporuar me spektroskopi masive për identifikimin e strukturave kimike dhe substancave të tyre të lidhura. Aktualisht, ai mban pozicionin e Menaxherit të Inxhinierisë së Cilësisë në Perrigo Pharmaceuticals në Nju Jork (PNY), ku ka punuar në disa kapacitete për më shumë se 15 vjet. Ndër arritjet e tjera në Perrigo, ai ka projektuar disa projekte për uljen e kostos duke përfshirë eliminimin e testimit të tepërt të "procesit" dhe produkteve të përfunduara të drogës dhe ka bashkëpunuar në disa programe me Food and Drug Administration (FDA) në lidhje me afatin e skadencës së produkteve farmaceutike. Altin është një anëtar aktiv i Komitetit të Shërbimit të Komunitetit në PNY, i cili promovon shkencën për të rinjtë në zonat me të ardhura të ulëta të New York City, si dhe sponsorizon stazhet për studentët në fusha të ngjashme. Ai iu bashkua së fundmi Fondacionit Martin dhe Ivanaj në Nju Jork si Zëvendës President i tij.


Arbi Rizo

Arbi Rizo filloi karrierën e tij në J.P. Morgan në grupin e Analizës së Investimeve dhe Konsulencës, pjesë e bankës së investimeve. Ai ka punuar me fondet e pensioneve, sigurimeve dhe fondacionet, duke analizuar të dhëna kritike për portofolet e tyre. Ai la J.P. Morgan pesë vite e gjysmë më vonë për të vazhduar arsimin e tij në Mbretërinë e Bashkuar dhe mori një diplomë Master nga Universiteti i Oksfordit. Gjatë studimeve të tij, ai u kontraktua përkohësisht nga një ndërmarrje e kapitaleve të sipërmarrjes, duke u përqëndruar në një nga investimet e tyre në bioteknologji. Pas diplomimit, Arbi u transferua përsëri në New York dhe punoi në Bankën e Amerikës Merrill Lynch si pjesë e ekipit të Konsulentëve për Llogaritë e Menaxhuara. Ai ka punuar si agjent financiar i investimeve të mbivendosura për dy vitet e para dhe, më pas, u bashkua me njësinë e Investimeve Strategjike, ku ai ka qenë për për katër vitet e fundit. Në rolin e tij aktual, Arbi ndihmon në ndërtimin e strategjive të reja të investimeve të mbivendosura dhe drejton teknika përmirësimi për të zbatuar portofolet. Në 2021 ai iu bashkua Bordit të Fondacionit të Nju Jorkut si Zv. President për Zhvillimin.


Pamira Nikolli

Pamira Nikolli, lindur dhe rritur në Shqipëri, ka studiuar Ekonomi në Universitetin e Padova-s (Itali). Ajo ka punuar në kontabilitet dhe detyra administrative për disa kompani, ku ka zhvilluar aftësi analitike dhe komunikuese, përgjegjësi në projektet e punës, duke punuar në ekipe dhe duke arritur qëllimet e paracaktuara. Një nga përvojat më të kënaqshme të saj ishte si Asistente Ekzekutive / Specialiste e Marrëdhënieve me Publikun në Ambasadën e Rendit Sovran të Maltës në Tiranë, ku ajo kishte privilegjin që të ishte pjesë e këtij misioni diplomatik në kujdesin për njerëzit në nevojë forcimin e mjekësisë, punës sociale dhe humanitare. Një sukses i arritur gjatë kohës së saj në këtë Ambasadë ishte marrëveshja e bashkëpunimit të qershorit 2016 midis Urdhrit Sovran të Maltës dhe Republikës së Shqipërisë, i cili forcon dhe promovon spitalet dhe kujdesin shëndetësor, edukimin dhe projektet për zvogëlimin e rrezikut nga fatkeqësitë. Në vitin 2016 ajo u zhvendos në SHBA, ku ajo është plotësisht e punësuar, për të ndjekur ëndrrën e saj për të arritur më tej në jetë, përmes përvojave të reja dhe më transparente të punës, por ajo kurrë nuk harron nga ku erdhi. Për shkak se përmes vështirësive dhe sfidave njeriu gjen forcën për të vazhduar dhe mos u dorëzuar, ajo është e lumtur që ndjek rrugën e Fondacionit Ivanaj duke u bashkuar me këtë organizatë, si Sekretare e Bordit, ku ajo shpreson të ofrojë eksperiencën e mësipërme për të arritur misionin e saj.

Për çdo çështje në lidhje me fondacionin Martin and Mirash Ivanaj Foundation në Nju Jork, ju lutem na kontaktoni në [email protected]