Zgjerimi i bashkëpunimit me Kosovën

Fondacioni Ivanaj me fushë e veprimtarisë në botime, e cili filloi punën që në fund të viteve ’90, është i lumtur që i ka kushtuar dhe ndarë disa dokumente të rëndësishme ndër vite për kulturën dhe historinë shqiptare.Libri ynë i fundit, teza njëshekullore e Dr. Martin Ivanaj, u botua vitin e kaluar në tre gjuhë [...]

By |2022-07-04T09:32:14+01:004 Korrik, 2022|Blogu|0 Comments

Urime të veçanta për një Zonjë të veçantë

Përgjatë gjithë muajit prill dhe rizgjimit të bukur të pranverës, ne zakonisht festojmë disa ditëlindje brenda rrjetit tonë të brendshëm.Këtë vit kemi edhe një arsye më shumë për një festë të veçantë sepse një nga anëtaret tona më të herëshme të Bordit, zonja Pertefe Leka, tashmë pjesë e Bordit tonë të Nderit, jo vetëm që [...]

By |2022-09-09T17:42:17+01:004 Maj, 2022|Blogu|0 Comments

Arritjet e Vullnetarëve të Fondacionit Ivanaj

Vullnetarët luajnë një rol kryesor në Institutin e Fondacionit Ivanaj në Tiranë, duke punuar së bashku me anëtarët e stafit, vullnetarët e tjerë dhe komunitetin lokal për të arritur së bashku misionin tonë.Falë organizatës simotër të Fondacionit tonë në Nju Jork, ne jemi të vetëdijshëm se çdo vit në SHBA festohet Java Kombëtare e Vullnetarëve [...]

By |2022-04-15T08:27:21+01:0015 Prill, 2022|Blogu|0 Comments

Sekreti i lumturisë: vullnetarizmi!

Lajmet kohët e fundit janë bërë gjithnjë e më të shumta arsyet e shqetësimit.Midis pandemisë, luftës, përballjes me izolimin, sëmundjes dhe shqetësimit për paqen në botë, brezi i ri ka shumë për të përballuar. Edhe pse rinia gjen gjithmonë një mënyrë për t’u përshtatur dhe për të reaguar, të kesh një hapësirë ku të mblidhesh, [...]

By |2022-03-18T09:23:24+01:0018 Mars, 2022|Blogu|0 Comments

Kursi i Robotikës po përfundon, por projekte të reja na presin!

Pranvera sapo ka filluar, duke sjellë energji pozitive të reja në punën tonë.Kursi i robotikës për fëmijë filloj në Dhjetor të 2021 dhe tani po i afrohet datës së përfundimit.I menduar si një mjet i mirëfilltë arsimor për fëmijë, i inkurajoj ata të mendonin përtej barrierave dhe t'i shndërronin idetë e tyre në krijime të [...]

By |2022-03-09T09:52:30+01:009 Mars, 2022|Blogu|0 Comments

Një tjetër bashkëpunim ndërkombëtar i suksesshëm – Mindspace University Balkan TIES

Të premten e kaluar u përmbyll me sukses programi me emrin “Mindspace University-Balkan Ties”, i cili ishte një tjetër bashkëpunim që vitin e kaluar patëm kënaqësinë të bashkë-financonim.Ky program konsistonte në një projekt intensiv 3-mujor, që u zhvillua online, gjatë të cilit studentët u njohën me metodologjitë dhe programet sipërmarrëse, duke i ofruar atyre njohuritë [...]

By |2022-02-07T10:43:41+01:007 Shkurt, 2022|Blogu|0 Comments

Takimi i parë i vitit për Qendrën tonë të Vullnetarëve

E nisëm këtë vit të ri me një atmosferë pozitive duke mbledhur grupin tonë të vullnetarëve për takimin e tyre mujor të parë në Bibliotekën Ivanaj. Kjo pandemi po rezulton të jetë e pamëshirshme dhe shumë anëtarë të grupit tonë janë prekur nga virusi, duke e bërë të vështirë organizimin e takimeve.Kur ka vullnet, gjendet [...]

By |2022-01-25T11:14:00+01:0025 Janar, 2022|Blogu|0 Comments

Përmbledhje e një programi të suksesshëm vullnetar

Programi “Përtej pengesave” filloi vjeshtën e kaluar si një koncept pilot i ideuar nga një prej vullnetareve tona, Zjsh. Skerdjana Muço, ide e cila u bë realitet duke përfshirë vullnetarë të tjerë nga grupi ynë, duke krijuar një grup kompakt njerëzish zemërmirë të bashkuar për një qëllim të caktuar.Qëllimi i projektit ishte të ndërtonte marrëdhënie [...]

By |2022-01-11T11:16:58+01:0011 Janar, 2022|Blogu|0 Comments