About Pertefe Leka

This author has not yet filled in any details.
So far Pertefe Leka has created 9 blog entries.

Rrugëtimi i gjatë i Zonjës Ivanaj me flamurin shqiptar

​Nuk ishin rastësi martesat e një djali shqiptar me një vajzë të huaj dhe anasjelltas. Historia ka treguar se janë bërë martesa të largërta në nivele të larta të shoqërisë, për të krijuar miqësi të reja, për të bërë aleanca paqësore ose për të siguruar mbrojtje. Në kohët e reja koncepti i martesave ka pësuar [...]

By |2020-12-01T12:23:17+01:0029 Nëntor, 2020|Shkrime & Fjalime|0 Comments

Fjala nga Pertefe Leka – Konferencë në Tuz – 14 Nentor 2004

Me 14 Nentor te vitit 2004, Fondacionet Ivanaj i New York-ut dhe Tiranes ne bashkepunim me Shoqaten Humanitare “Nikolle Ivanaj” te Tuzit, Mali Zi, organizuan nje Konference te perbashket te shtunen e 14 Nentorit, 2004 ne hollin e Gjimnazit te Tuzit. 14 Nentor 2004    Fjala e mbajtur ne Konferencen e Tuzit: “Vellezerit Ivanaj: figura [...]

By |2018-10-23T10:04:29+01:0014 Nëntor, 2004|Shkrime & Fjalime|0 Comments

Analizë libri nga Pertefe Leka

   Tetor 2004 Libër i admirueshëm,  “ Mirash Ivanaj, personalitet i shquar i universit shqiptar “ Nga Pertefe Leka Dr. Iljaz Gogaj i ka dhënë përmasat e universit figurës së shquar të Prof. Dr. Mirash Ivanaj, duke pasur si forcë tërheqëse deklaratën e tij të shpallur: “Dashunia e eme ka kenë dhe asht me i [...]

By |2018-10-23T08:07:22+01:0023 Tetor, 2004|Shkrime & Fjalime|0 Comments