Instituti i Fondacionit M.&M. Ivanaj i Tiranës organizoi së fundmi një aktivitet të jashtëzakonshëm që mblodhi miq nga e kaluara dhe e tashmja për të festuar kontributet e thella në fushën e arsimit dhe kulturës shqiptare nga znj.Pertefe Leka.

Ajo është një Anëtare e Nderit të Bordit të Organizatës sonë që ndan të njëjtin vizion dhe synim me Themeluesen e Fondacionit tonë, znj. Drita Ivanaj, në ruajtjen e vlerave të pabesueshme të historisë shqiptare dhe studimit të saj.

Të pranishmit përfshinin kolegë dhe miq të vjetër që ndanë histori dhe kujtime, duke krijuar një atmosferë nostalgjie dhe respekti, pikturuan një pamje të qartë të karakterit të zonjës Leka, përkushtimin e saj të palëkundur për përsosmëri dhe aftësinë e saj për të frymëzuar njerëzit përreth saj. Aktiviteti pati prezantime mbi kërkimin e gjerë dhe homazhet e përzemërta të znj.Leka, duke theksuar ndikimin e saj si një dritë udhëzuese dhe burim frymëzimi.

Statusi i Nderit i znj. Leka në Bord pasqyron kontributin e saj të jashtëzakonshëm për Fondacionin dhe komunitetin më të gjerë. Ndërsa mbrëmja vazhdonte, të pranishmit ngritën gotat për një dolli për znj. Leka, duke festuar jo vetëm arritjet e saj akademike, por edhe rolin e saj si mentore dhe mike.Të frymëzuar nga puna e jetës së saj, ne do të vazhdojmë të sigurojmë që fryma e saj e punës kërkimore dhe dhembshurisë të udhëheqë rrugëtimet tona.