Një tjetër gjini e artit shqiptar bëhet pjesë e ekspozimeve në Fondacionin Ivanaj në Tiranë.

Autori është Myftar Cubi, i cili është diplomuar ne degen e piktures monumentale në Akademinë e Arteve te Bukura dhe ka krijuar personalitetin e tij artistik duke i kompozuar veprat jo si gjithe te tjeret ne pikture dhe skupture, por duke i krijuar ne mozaik. Veprat jane realizuar me gure natyror te Shqiperise se bukur te cilet përdoren ashtu sic janë të paprerë. Ai me to realizon vepra te ndryshme, nga peisazhet deri te figura te njohura te Shqiperise.

 

Krijimi i tij i kohëve të fundit është portreti në mozaik i Mirash Ivanaj, të cilin Galeria Cubi e dhuroi me zemergjerësi për t’u bërë pjesë e aseteve të Fondacionit.