Më 5 dhjetor ne festuam Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve (IVD) në ambientet e Fondacionit tonë këtu në Tiranën qendrore. Presidenti ynë, Znj.Drita Ivanaj dhe Koordinatorja e Vullnetarëve, Znjsh. Jona Siliqi, dorëzuan certifikatat e vlerësimit për grupin tonë të vullnetarëve që kanë punuar angazhimin dhe mëshirën e tyre me të cilën kanë punuar për të mbështetur aktivitetet tona që nga hapja e zyrës sonë në zonën e Tiranës së Re, vitin e kaluar…. ata punojnë na kanë mbështetur në aktivitete të shumëfishta.

Këtë vit, IVD feston përpjekjet vullnetare në nivel global, që forcojnë pronësinë vendore dhe elasticitetin e komunitetit përballë fatkeqësive natyrore, streseve ekonomike dhe goditjeve politike. E njëjta temë mbulonte pjesën kryesore të ngjarjes sonë festive nëpërmjet një fjalimi të posaçëm të dhënë nga z. Admir Duraj, avokat. Në një bisedë 30-minutëshe, mysafiri ynë theksoi se pjesëmarrja, solidariteti dhe llogaridhënia e ne si qytetare janë ato vlera bashkëkohore që ndërtojnë qëndrueshmëri në komunitetet tona. Prandaj, koha nuk është vetëm për të diskutuar mbi çështjet që kanë të bëjnë me mirëqenien e komunitetit, por më e rëndësishmja koha është të veprojë dhe të gjejë alternativa të qëndrueshme dhe të qëndrueshme për elasticitetin e komunitetit, Duraj përfundoi fjalimin e tij. Veprimtaria u ndoq në mënyrë aktive nga vullnetarët dhe miqtë e fondacionit tonë. I vlerësoi shumë organizatën dhe fjalimet e Presidentit Ivanaj dhe Kryetarit të Kuvendit Duraj. Në fund znj. Shqipe Zani, një soprano e njohur e operës në Akademinë Kombëtare të Arteve dhe Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit përshëndeti këtë ngjarje duke falënderuar organizatorët dhe mysafirin e ftuar në emër të publikut, duke na inkurajuar të gjithë ne që të vazhdojmë punën tonë dhe entuziazëm.