Martin dhe Mirash Ivanaj

Martin dhe Mirash Ivanaj ishin më të vegjlit nga të 8 fëmijët, lindur në një familje mjaft të njohur në zonën e Malësisë së Shkodrës e cila në atë kohë ishte pjesë e Perandorisë Osmane. Babai i tyre ishte Dodë Ivani Ivanaj një pronar i pasur tokash në Beqaj pjesë e Fisit në Triepsh. Mamaja e tyre, Nikea kishte lindur në Fisin e Grudës. Për shkak se ishin të persekutuar politikisht dhe ishin të dënuar me vdekje nga Turqit, Doda së bashku me të vëllain e tij Leka, e zhvendosën familjen e tyre në Podgoricë rreth vitit 1882. Klikoni për më shumë te Trashëgimia.

By | 2019-03-15T17:28:39+01:00 13 Shtator, 2013|Trashëgimia|0 Comments

About the Author:

Ms. Ivanaj is the founder and President of The Martin and Mirash Ivanaj Foundation in New York, and the M. & M. Ivanaj Foundation Institute in Tirana (Albania)
X